Godox AD 200 er en blits-studiolampe løsning som er ganske enestående på markedet m.h.t funksjonalitet. Den kan ikke monteres på et kamera, men bortsett fra det har den et stort bruksområde. Effektmessig er den 3-4 ganger så sterk som de kraftigste speedlights, d.v.s 200ws output. Toppmodellen til Canon som riktignok kan monteres på kamera har til sammenligning 60 ws.

Størrelsen er kun marginalt større enn en vanlig kamerablits og den kommer med utbyttbart «blitshode» hvor det ene er et lysrør som på ordinære studiolamper, mens det andre er lik et vanlig kamerablits hode.

Bruksområdet er m.a.o vidt, men særlig bryllupsfotografer på farten har trykket den til sitt bryst. Dette er ikke så rart, da slik type fotografering foregår i et stort tempo med stadig skiftende senarier. Man slipper å drasse på batteripakker og store softbokser.

Personlig benytter jeg to stk. med MagMod lysformere. Samlet tar dette ikke store plassen, veier lite og har masse kraft, 400ws samlet. Dette er det samme som min Elinchrom Ranger batteripakke. High speed sync er også støttet og fungerer sømløst.

En annen fordel her er at batteriet holder til ca 500 blink på full styrke, og det er det sjelden man har brukt for.
Enheten kan styres via sender på kameraet som opererer med radiosignaler, men kan også utløses via blitslyset fra andre blitser.

Så langt har jeg opplevd systemet som svært stabilt, og med den nye triggeren som er lansert er det hele rett så lettbetjent.

Godox AD 200 er også genialt utformet for de som benytter flere kameramerker. Man er ikke bundet opp i at man må kjøpe en blits til hvert kamera, det holder å kjøpe triggeren som er tilpasset det kameramerket man bruker. Selv benytter jeg kameraer fra Canon og Fuji og har således anskaffet en radiotrigger til hvert av systemene.
Ved bryllupsfotografering pleier jeg å bruke de på lysstativ f.eks ved gruppefotografering og mere kontrollerte settinger. Den er også fin å benytte på et ettbensstativ hvor en assistent eller en annen hjelpsom hånd kan holde den i den posisjonen som passer.
Brukes den sammen med en MagMod Bounce er dette svært så effektivt og letthåndterlig.

På bildet – 2xGodox AD 200, Godox X Pro og MagMod Sphere.